Menu

Resposta “Les dues portes”

21 February, 2017 - Sin categoría

Bon dia!

Com ja recordareu, la setmana passada us vàrem plantejar dos enigmes en comptes d’un a causa de la nostra inactivitat, doncs bé, aquí us portem la resposta a l’enigma que ens faltava.

L’enigma en qüestió ens plantejava una situació en què un presoner està tancat en una cel·la, i per sortir-ne té dues portes, una de les quals condueix a la vida i una de les quals condueix a la mort. Aquestes estan custodiades per dos guardians, un dels quals sempre diu la veritat i l’altre sempre menteix. La pregunta era:  Què haurà de preguntar el presoner per a saber quina és la porta correcta?

Abans de donar la resposta a l’enigma, recordeu que nosaltres us donarem una de les possibles solucions, pot ser que la vostra no sigui la que us proposem però que igualment estigui bé. Per a verificar la vostra resposta, és molt important que recordeu les següents condicions:

Ara si, ja us podem donar la nostra resposta, una de les preguntes que es podrien fer seria:

Si jo pregunto a l’altre guardià per quina porta he de sortir, ell que em diria?

Aleshores, si estiguéssim parlant amb el guardià que sempre menteix, aquest et diria: “L’altre guardià et diria que la porta per la que has de sortir és… (la porta falsa)”

En cas d’estar parlant amb el guardià que sempre diu la veritat, aquest ens diria: “L’altre guardià et diria que la porta per la que has de sortir és… (la porta falsa)”.

D’aquesta manera, només hauràs de preguntar a qualsevol dels dos guardians i escollir la porta contrària a la que aquest et digui.

 

Esperem que us hagi agradat aquest enigma, recordeu que cada setmana us en portarem un de nou i us en direm la resposta al cap d’una setmana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *