Menu

Resposta “El número de pàgines”

20 December, 2016 - Sin categoría

L’enigma que us vàrem plantejar a setmana passada ens preguntava el dígit de l’última pàgina d’un llibre en que les pàgines estaven numerades consecutivament i el dígit 3 apareixia exactament 99 vegades.

Doncs bé, per a resoldre aquest enigma només necessitem fer una llista amb tots els nombres que porten 3 des del 1 fins al 99 (20), que serà el mateix nombre que el de nombres que porten 3 del 100 (20) al 199 i del 200 al 299 (20). A partir d’aquí només ens quedarà escriure nombres a partir del 300 i comptar el nombre de vegades que apareix el nombre 3.

Resposta: l’última pàgina del llibre és la 332.

Recordeu que cada setmana us plantejarem un enigma i, una setmana més tard, us en donarem la resposta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *